Is er verschil tussen natuurlijke en synthetische vitamines?

In feite is er geen verschil tussen zogenaamde natuurlijke en synthetische vitamines. Een vitamine is immers een unieke stof die een essentiële functie vervult in het lichaam. Wel zijn er verschillen in stabiliteit en opneembaarheid tussen de vitamines die in onze voeding voorkomen en die aan supplementen worden toegevoegd. Zo bevatten worteltjes veel Bèta-caroteen, maar als we ze rauw eten kan ons lichaam er maar weinig Bèta-caroteen uithalen. Koken we de worteltjes eerst en verwerken we ze in bijvoorbeeld hutspot met een beetje vet, dan kan het lichaam de Bèta-caroteen wel tien keer zo goed opnemen. De Bèta-caroteen die aan supplementen wordt toegevoegd, is al in wat olie opgelost.

Graankorrels bevatten veel B-vitamines, maar tijdens het vermalen, uitzeven en bakken gaan er veel verloren. Een deel van de vitamine C in aardappelen en groenten gaat verloren tijdens bewaren en koken. In Vitunique supplementen blijven vitamines stabiel tot ze worden ingenomen.

De Vitunique supplementen voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn voor iedereen geschikt. Er worden geen ingrediënten gebruikt van dierlijke oorsprong, ook niet voor de capsules. Onze capsules zijn gemaakt van cellulose en niet zoals gebruikelijk van dierlijke gelatine.