Flavonoiden

Flavonoïden bepalen naast de Carotenoïden in grote mate de grote variatie in kleuren van planten, bloemen en vruchten. Ze worden ook wel bio-flavonoïden genoemd en werden ook wel samengevat onder de term Vitamine P. Ze kunnen enzymprocessen die een rol spelen bij de celdeling, de bloedstolling, het cholesterolgehalte en de lichaamsafweer in gunstige zin beïnvloeden.
 
Flavonoïden, vitamines, mineralen en carotenoïden werken vaak samen; ze versterken elkaars werking. Het is niet duidelijk of een hoge inname van één bepaalde flavonoïde de inname en/of functie van de anderen zou verlagen. Wij zijn er daarom geen voorstander van een bepaalde flavonoïde eenzijdig extra hoog in te nemen. Ze dragen gezamenlijk bij aan onze bescherming tegen vrije radicalen. 
Vitunique voegt daarom indien nodig tot zoveel flavonoïden uit citrusvruchten en blauwe druiven toe aan haar supplementen als in een vergelijkbare dagelijkse portie fruit en groenten zitten.