IJzer aanvulling

De Gezondheidsraad heeft recent nieuwe aanbevelingen voor ijzer gepubliceerd. IJzer speelt een belangrijke rol bij het vermogen van het bloed om zuurstof te transporteren. Tekorten kunnen leiden tot vermoeidheid en een verminderd uithoudingsvermogen. Voor Vitunique is dat reden om tijdens de vitaminetest ook de ijzerinname te analyseren, u over de geschatte inname te informeren en de samenstelling van uw supplement daarop aan te passen.

Ook de inname van de mineralen calcium, koper, zink en selenium wordt geanalyseerd en eventueel aan uw Multi op Maat advies toegevoegd. Van de overige mineralen zijn niet voldoende gegevens beschikbaar om een goede analyse door te voeren en u op basis daarvan te adviseren en/of te lage innames komen zelden voor.
In uw persoonlijke Multi op Maat receptuur zijn ijzer, koper, zink en seleen wanneer nodig toegevoegd.

IJzeraanvulling met de bedoeling snel een tekort aan ijzer op te heffen vergt de inname van wat hogere hoeveelheden gedurende 30 tot 60 dagen. Omdat er mensen zijn die dat beter niet kunnen doen (ijzerstapeling) geven we in het vitaminetest advies aan wanneer de ijzerinname met de voeding laag is en u aangaf zich vermoeid te voelen eerst met uw arts te overleggen. Die kan het beste bepalen of u ijzer zou moeten aanvullen en ook of dat voor u verstandig is. Wilt u ijzer aanvullen en houdt u van cassis smaak dan is ons product Ferromax Tonic Strong, rijk aan ijzer uit zwarte bessen en rijk aan vitamine C een uitstekende keuze.Wilt u een voordeliger ijzer aanvulling met een aardbei/rozebottel smaak dan kunt u kiezen voor Iron Vital F.