Filosofie & privacy

What is best for me?
U als consument weet wel dat vitamines belangrijk zijn. Maar uit diverse consumenten studies blijkt telkens weer dat het voor u moeilijk is erachter te komen welke u nodig heeft en hoeveel u daarvan al met uw voeding inneemt. Er is veel over vitamines bekend, maar er is ook veel tegenstrijdige informatie. Vitunique heeft na jaren voorbereiding in 2004 de vitaminetest op de markt gebracht om u te helpen ontdekken wat voor u de beste keuzes zijn. Vitunique biedt u een persooonlijke oplossing en dat is naar onze overtuiging geen selectie van standaard vitamine supplementen, maar een persoonlijk supplement speciaal voor u samengesteld en geproduceerd, uw “Multi op Maat”. Ook leggen we u in ons advies uit of en hoe u meer uit uw voeding kunt halen.
Wie zit er achter het Vitunique concept
De oprichter van het concept Vitunique is Ing. Lex Posthumus. Hij volgde met passie diverse studies en opleidingen op het gebied van voedingstechniek, voedingsleer en management.
Na zijn studiejaren deed Lex Posthumus uitgebreide werkervaring op bij meerdere nationale en internationale voedingsmiddelen- en farmaceutische industriën.
Lex Posthumus initieerde wetenschappelijke studies naar vitaminegebruik en kennis over  vitamines. Hij is tevens actief binnen gerenommeerde voeding en vitamine gerelateerde organisaties in binnen- en buitenland.
Op het moment is Lex naast Vitunique actief als Food & Health Marketing Consultant voor de Voedingsmiddelen en Farmaceutische industrie.
Onze producten
Vitunique is onderdeel van NutriSpecials B.V. NutriSpecials maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige grondstoffen. De productie voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Wij produceren zelf in Apeldoorn het Multi op Maat supplement dat bij u past. En op basis van de ingevulde Vitaminetest geven we u ook praktische adviezen betreffende uw levensstijl en eetgewoonten.
Met uitzondering van onze visolie en glucosamine, zijn alle gebruikte grondstoffen van niet-dierlijke oorsprong. Bijna al onze producten voldoen daarmee aan de eisen van een vegetarische leefstijl. Al onze producten passen bij een Halal of Koosjere leefstijl.
Onze capsulesVcaps
Voor onze capsules hebben we gekozen voor V-Caps. Deze capsules zijn gemaakt van cellulose, zijn dus van plantaardige oorsprong, en zijn goedgekeurd door de Vegetarian Society. V-caps zijn weliswaar iets duurder dan reguliere capsules, maar ze passen bij ons streven, dat onze producten geschikt moeten zijn voor iedere leefstijl. Daarbij zijn deze capsules erg vriendelijk voor uw maag.
Onze winkel
Vitunique hecht veel waarde aan kwaliteit, betrouwbaarheid en privacy.
Voor vragen en klachten kunt u altijd bij ons terecht. Wij zullen u dan zo goed mogelijk te woord staan.
Uw bestellingen versturen wij met een track&trace nummer. Mocht u vragen hebben over de verzending, dan kunt u ons bellen, wij kunnen via het track&trace nummer achterhalen waar uw pakketje is.
Alle overeenkomsten aangaande onze producten en services vind u in de ‘Algemene voorwaarden‘.
Bronnen en toetsing
De informatie op de website en de Vitaminetest analyse zijn en worden getoetst door nationale en internationale voedingsdeskundigen. Vitunique baseert zich op recente, geaccepteerde wetenschappelijke inzichten. Wij baseren ons op de adviezen van de Nederlandse Gezondheidsraad, eventueel aangevuld met die van de Food Nutrition Board (USA) en gebruiken informatie uit Nederlandse en internationale studies, zoals gepubliceerd in gerenommeerde vakbladen.
Vitunique onderhoudt regelmatig contacten met de Nederlandse Gezondheidsraad en de universiteiten van Wageningen, Maastricht en Zürich over studies en vraagstukken in relatie tot voeding en gezondheid. De Hogeschool Nijmegen Voeding en Diëtetiek adviseert Vitunique over de inname van microvoedingsstoffen met het dieet. TNO-Kwaliteit van Leven vragen wij advies over voedselveiligheid en wetgeving.
Vitaminetest Analyse
Uitgangspunt voor onze voedingsanalyses zijn de gegevens gepubliceerd in de Nederlandse Voedingsmiddelen Tabel, waar nodig aangevuld met die uit de Internationale Voedingsmiddelen Tabel ‘Soucy Fachmann Kraut’. De Vitaminetest analyse is gecontroleerd en wordt steeds bijgehouden door voedingskundigen.
Privacy
Privacy statement info
Vitunique gaat zeer zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Ons beleid hebben wij vastgelegd in ons privacy statement: Vitunique en uw privacy. Het statement is gemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens en geregistreerd onder meldingsnummer M1033342.
Privacy algemeen
Wanneer u de Vitunique vragenlijst invult en producten bestelt, beschikken wij over persoonlijke informatie over uzelf, uw leefstijl en uw eetgewoonten. Het spreekt voor zich dat wij zeer zorgvuldig met deze gegevens omgaan.
Alleen Vitunique heeft toegang tot deze gegevens. Ze stellen ons in staat u de gevraagde producten te leveren en de facturering probleemloos te laten verlopen.
De registratie en het beheer van uw gegevens voldoen volledig aan de geldende privacywetgeving.
De informatie die u ons verstrekt, wordt niet doorgegeven aan andere organisaties voor commerciële doeleinden.
Bij het ontvangen en beheren van gegevens op onze website gebruiken wij de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector.
Internet-gegevens
Vitunique heeft er nadrukkelijk voor gekozen het surfgedrag van (potentiële) klanten niet te registreren en gebruikt deze gegevens dus ook niet voor allerlei ongevraagde aanbiedingen via e-mail. Bij een bezoek aan onze website herkent onze webserver bijvoorbeeld niet uw e-mailadres of uw domeinnaam. We beschikken alleen over informatie die u ons zelf vrijwillig hebt verstrekt.
Geen ongevraagde post
U ontvangt van Vitunique per post of e-mail informatie over veranderingen in onze dienstverlening of onze producten. Wij informeren u ook over de status van uw bestelling. Daarnaast sturen wij u bericht tegen het einde van de periode waarvoor uw verpakking volstaat. Zo kunt u heel eenvoudig een nieuwe bestelling doen. Wij vallen u niet lastig met andere aanbiedingen.
Veranderingen
Wij zullen u informeren wanneer wij in de toekomst gegevens van onze klanten op een andere manier of voor nieuwe activiteiten willen gaan gebruiken. U hebt dan uiteraard de vrijheid om uw deelname te weigeren.
Vragen
Als u toegang wenst tot uw informatie, kunt u op onze website met uw e-mail adres en wachtwoord onder ‘Mijn account’ inloggen. U kunt dan eventueel onjuiste gegevens corrigeren. Als u vragen hebt over het privacybeleid van Vitunique, dan kunt u vanzelfsprekend ook contact met ons opnemen:
Gebruik daarvoor liefst het contactformulier.