Vitamine E
Alles over vitamine E
Kenmerken
Werkt als antioxidant en beschermt cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel.
Bronnen waar vitamine E in zit
-
Olijfolie, noten,
-
Vette vis
-
Verrijkte margarine/halvarine.
In mindere mate in eieren, vlees en groenten
Vitamine E
Het vetoplosbare vitamine E staat eigenlijk voor een groep organische stoffen, de tocopherolen, die alle vetoplosbaar zijn. De bekendste vorm, met de meeste invloed, is alpha-tocopherol. De overige vormen (delta, gamma, bèta, etc.) hebben een veel geringere invloed en worden daarom niet aan supplementen toegevoegd. De naam tocopherol komt van de Griekse woorden tocos (geboorte) en pherein (teweegbrengen).Vroeger werd gedacht dat vitamine E een belangrijke rol speelde bij de vruchtbaarheid. Gebleken is dat vitamine E als antioxidant vooral beschermt tegen vrije radicalen, met name zuurstofradicalen, die bij diverse lichaamsprocessen vrijkomen. Het gaat dan met name ook om bescherming bij veroudering. Als in het lichaam vitamine E als antioxidant verbruikt wordt, dan kan naar aangenomen wordt vitamine C de vitamine E beïnvloeden. Vandaar dat Vitunique adviseert extra vitamine E te combineren met extra vitamine C.
Benieuwd naar jouw vitaminebehoefte? Of onze andere producten? Doe onze vitaminetest en bekijk ons aanvullende assortiment.
Meer vitamines
Heb je een vraag?
We staan voor je klaar!
Bel 055 – 533 5612, stuur een mail naar hello@vitunique.nl of laat hieronder een bericht voor ons achter.
Weet jij wat je nodig hebt?
Doe de online test